Ons Groningen, waar elders?

Na mijn stage in het eerste semester van mijn derde jaar aan de Hanzehogeschool ging ik aan de slag voor de minor Medialism. In deze minor ga je een video over een vooraf bepaald onderwerp maken. 

Samen met twee medestudenten heb ik erg veel gebrainstormd over mogelijke onderwerpen voor onze mini-docu. Verschillende onderwerpen kwamen naar voren, namelijk: De anti-abortus lobby, kindsterren en cat calls. Echter, we waren drie weken bezig met ons concept en toen begon de eerste lockdown. Dit maakte het ontzettend lastig om in contact te komen met de benodigde personen. 

De helft van mijn groep reisde weer naar hun thuisland (Italië en Georgië), waardoor ik overbleef met een andere groepsgenoot. Samen hebben wij ervoor gekozen om een video te maken over Groningen. En dan niet zozeer over de stad, maar juist het ommeland. De natuur, de mensen, de architectuur, de geschiedenis, de provincie Groningen heeft zoveel meer te bieden dan de meeste mensen weten. 

Deze video is in samenwerking met Colin Mooijman tot stand gekomen.