Augmented reality kleding passen

Tegenwoordig shopt bijna iedereen online. Dit is helaas erg belastend voor ons milieu. In Nederland worden ieder jaar 21,5 miljoen kledingstukken niet verkocht. Jaarlijks worden 1,23 miljoen stukken vernietigd en bijvoorbeeld verwerkt tot vulling voor autostoelen, of verbrand. Voor het vak Future Design hebben een medestudent en ik ons verdiept in de mogelijke oplossingen met behulp van Augmented Reality.

In Nederland worden ieder jaar 21,5 miljoen kledingstukken niet verkocht. Jaarlijks worden 1,23 miljoen stukken vernietigd en bijvoorbeeld verwerkt tot vulling voor autostoelen, of verbrand.

Hiervoor hebben wij gebruik gemaakt van Lens Studio van Snapchat. Met behulp van dit programma konden wij kledingstukken in verschillende maten op onszelf projecteren. Het idee is dat als klanten van tevoren kunnen zien hoe een kledingstuk staat het minder snel geretourneerd wordt.